Contactlenzen

Daglenzen en nachtlenzen, zachte en harde lenzen, of misschien multifocale lenzen. Ziet u door de bomen het bos nog?

Lenzen zijn er in vele varianten en verschillende materialen. Om te bepalen welke lenzen voor u het beste geschikt zijn, screenen en meten wij altijd uw ogen. Met de nieuwste apparatuur kunnen wij de beste lenzen voor u aanmeten. Alleen met een juiste diagnose kunt u lenzen dragen zonder daar last van te hebben. U wilt toch ook het beste voor uw eigen ogen?!

Harde lenzen

Harde lenzen hebben een langere levensduur dan zachte lenzen en laten veel zuurstof door. Dit is beter voor de gezondheid van uw oog. Ook gaat uw oog minder snel achteruit qua sterkte. Een nadeel kan zijn dat harden lenzen minder comfortabel kunnen zitten, omdat ze minder flexibel zijn. De meeste harde lenzen gaan een paar jaar mee. Door de kwaliteit zijn harde lenzen relatief goedkoop in onderhoud.

Wij raden u aan uw harde lenzen ’s nachts uit te doen en uw ogen minimaal 1 keer per half jaar te laten controleren.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn groter en flexibeler dan harde lenzen. De zachte lens past zichzelf aan aan de vorm van uw oog. Door de poreuze structuur neemt deze lens veel water op. De zachte lens zuigt zich makkelijk aan uw oog vast en zit comfortabel. Een nadeel is wel dat zachte lenzen sneller vuil aantrekken. Zachte lenzen moeten altijd nat blijven, u moet ze dus in lenzenvloeistof bewaren, anders worden ze hard en kunnen ze breken. Zachte lenzen zijn duurder in het onderhoud dan harde lenzen.

Wij raden u aan uw zachte lenzen ’s nachts uit te doen en uw ogen minimaal 1 keer per half jaar te laten controleren.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn harde lenzen die de oppervlaktekromming van uw hoornvlies in de juiste vorm brengen. Dit wordt ook wel orthokeratologie genoemd. U doet uw nachtlenzen in als u gaat slapen en draagt deze vervolgens minimaal vijf uur. Hierna heeft u gedurende gemiddeld anderhalve dag geen zichtafwijking. De werkelijke duur verschilt per persoon en hangt af van hoe snel het hoornvlies zich weer naar zijn oorspronkelijke vorm herstelt. Nachtlenzen werken tot een sterkte van -5,5 dioptrie.

Het grote voordeel van nachtlenzen is dat u overdag geen bril of contactlenzen hoeft te dragen.

Persoonlijke oogzorg, aandacht en service.

Rijnders Optiek