Optometrie

Heeft u last van oogklachten aan een of beide ogen? Uw ogen kunnen bijvoorbeeld droog zijn, geïrriteerd zijn of branderig aanvoelen. Misschien heeft u een wazig zicht, ziet u vlekken of flitsen. De klachten kunnen plotseling ontstaan of een terugkerend probleem zijn.

De oorzaak van uw oogklachten kan onschuldig zijn, bijvoorbeeld ouderdom of bijziendheid. In sommige gevallen kunnen de klachten ook symptomen zijn van een (chronische) oogaandoening. Hieronder staan voorbeelden van veelvoorkomende oogaandoeningen.

  • Staar: vertroebeling van de ooglens waardoor u wazig kunt zien of schitteringen ziet.
  • Glaucoom: chronische oogaandoening waardoor het zicht achteruit gaat.
  • Droge ogen: door een tekort aan traanvocht
  • Floaters (mouches volantes): kleine bewegende vlekjes of draadjes door verandering in het glasvocht

Optometrisch onderzoek

Als u oogklachten ervaart (of gewoon benieuwd bent naar de gezondheid van uw ogen) is het raadzaam om de ogen te laten controleren. Bij Jorg Rijnders Optiek kunt u terecht voor een optometrisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek controleren wij uw ogen op oogafwijkingen. We doen een oogmeting en controleren de oogdruk.

Indien nodig worden uw ogen gedruppeld zodat uw pupillen iets verwijden. Op die manier kunnen we de binnenkant van uw ogen nakijken met de meest geavanceerde apparatuur. Hierdoor kunnen we eventuele oogaandoeningen in een vroeg stadium constateren. Zeker als glaucoom of maculadegeneratie in uw familie voorkomt bent u gebaat bij een preventief optometrisch onderzoek. Na het onderzoek krijgt u meteen de uitslag en bespreken we met u de eventuele vervolgstappen.

Afspraak maken

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig, u kunt ons altijd bellen voor een afspraak voor een optometrisch onderzoek (via de online agenda een afspraak is niet mogelijk bij een optometrisch onderzoek). De kosten daarvoor zijn € 69,00.

We adviseren om een zonnebril mee te nemen, aangezien uw ogen door de druppels tijdelijk gevoelig kunnen zijn voor het licht. Komt u met de auto? Vraag dan of iemand u kan brengen.

Persoonlijke oogzorg, aandacht en service.

Rijnders Optiek